جوادی1000

جوادی1000

جوادی1000

جوادی1000

وکیل جرایم پزشکی


وکیل جرایم پزشکی

قبل از پرداختن به موضوع اصلی با عنوانوکیل جرایم پزشکی " بیان مقدمات به شرح زیر لازم به نظر می رسد. مطابق ماده ی 2 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 هر رفتاری که اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است ، جرم محسوب می شود و بنابراین جرم پزشکی عبارت است از هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که توسط یک پزشک در چارچوب وظایف شغل اش ارتکاب می یابد و در این راستا باید توجه داشت که قانونگذار در ماده 158 قانون فوق مواد را از شمول ماده 3 خارج نموده است . صدر ماده ی 58 بیان می دارد: " ارتکاب رفتاری که طبق قانون جرم محسوب می شد در موارد زیر قابل مجازات نیست"  و در ادامه دربند ج آن عنوان می دارد: " هر نوع عمل جراحی یا طبی  شروع که با رضایت شخص یا اولیا یا بستگان یا نمایندگان قانونی وی  با رعایت موازین طبی و علمی و نظامات دولتی انجام می شود . در موارد فوری اخذ رضایت ضروری نیست."

z3_1l3g.png

طبق این ماده اعمال جراحی یا طبی ( فعل ) در صورت حصول شرایط زیر غیر قابل مجازات هستند. این شرایط عبارتند از :

1- عمل جراحی یا طبی شروع باشد و شروع یعنی قانونی و مورد حمایت قانونگذار باشد به عنوان مثال عمل جراحی نامشروع عمل جراحی است که برای قاچاق اعضای بدن انسان انجام می شود.

2- با رضایت شخص یا اولیا یا سرپرستان یا نمایندگان قانونی وی انجام شود.

3- با رعایت موازین فنی

4- با رعایت نظامات دولتی انجام شده باشد.

از مجموع موارد بیان شده این تصور برای افراد ایجاد می شود  که معیار ایجاد حق برای شکایت از پزشک معالج رضایتنامه یا محاسن برائت است که از شخص یا خانواده وی اخذ می شود در صورتی که معیار مورد نظر برای طرح شکایت علیه پزشک قصد یا تقصیر وی است

 

بدین شرح که :

1- پزشکی که تقصیری در جراحی نداشته ولی بیمار صدمه دیده یا تلف شده حتی اگر رضایت نامه یا برائت گزیده باشد، ضامن پرداخت دیه نیست.

2- پزشکی که مرتکب تقصیر گردیده است حتی اگر رضایت نامه هم داشته باشد باز هم ضامن پرداخت دیه است وبه طریق اولی در موارد فوری طبق قانون گرفتن رضایت نامه ضروری نیست.

مورد بعدی که به ذهن خطور می کند این است که برای اثبات تقصیر پزشک معالج چه باید کرد و به کجا مراجعه نمود؟

پس از تنظیم شکوائیه و ثبت آن به شکوائیه ی مزبور به دادسرای جرایم پزشکی ارجاع و دادسرا آن را در کمیسیون پزشکی مطرح می نماید. چنانچه با بررسی کمیسیون پزشکی تقصیر احراز شد پس از تادید ارتکاب کیفر پزشک توسط کمیسیون پرونده به دادگاه کیفری صالح و دادگاه کیفری مبادرت به صدور حکم مبنی بر پرداخت تادیه می نماید.

 

وکیل جرایم پزشکی که وکیل پایه یک دادگستری است که پس از اخذ پروانه ی وکالت از کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضائیه از طریق آزمون وکالت و طی دوره ی کارآموزی به کسب تجربه و علم اندوزی به صورت تخصصی در زمینه جرایم ارتکابی توسط پزشکان در چارچوب وظایف شغلی با مطالبه قوانین و مقررات و نظامات دولتی مرتبط می پردازد و به واسطه ی تسلط بر قوانین مذکور و تجربیات علمی که در پرونده مشابه  کسب نموده است می تواند بهترین و سریع ترین مسیر موجود برای رسیدن به نتیجه با بیشترین احتمال موفقیت را جهت دفاع از حقوق موکل پیدا نماید.

منبع:

https://www.tehran-atorney.com/%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%85-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.